1 Nisan 2012 Pazar

Kobe Bryant

Bir adam düşünün, Los Angeles şehrinde binlerce insanın önünde basketbol oynuyor. 15 tane şut deniyor bütün maç boyunca, bir tanesi bile girmiyor. Ama öyle bir adam olsun ki düşündüğünüz, son topta gelsin, hiç düşünmeden el üstünden 3lük atsın, maçı kazandırsın. Evet, düşündüğünüz adam Kobe Bryant değil mi, bildim. Bu öyle bir adam ki, ne kadar kaçırırsa kaçırsın, bir sonraki şutunu hep daha yüksek bir güvenle kullanıyor. Bu adam belki her şeyi yapamaz, ama kimsenin şüphesi olmasın ki yapana kadar da dener.

Kobe NBA'in gördüğü en harika oyunculardan, en hırslı, en azimli, en kararlı, en yetenekli oyunculardan biri. Durum böyle olunca 15 şut denemesi de, ego yapması da çok normal. Bir an empati kurun, ama kendinizi kandırmadan yapın bunu. Dünyada basketbolu en iyi oynayan kişi olduğunuzu düşünün, Los Angeles gibi muhteşem bir şehrin ve milyonlarca insanın temsilcisi olduğunuzu düşünün, basketbolun en büyük liginde oynadığınızı düşünün. Ne kadar alçakgönüllü olabilirdiniz, kırmadığınız tek bir başarı bile kalmasa?

Daha okul maçında iki tane kıçı kırık kız sizi izlerken bile triplere girerken bu kadar büyük başarın olsa ne kadar egosuz olabilirdin?

Mahalle maçında bile 2 şut üst üste kaçırınca hırslanan sen, koca şehrin önünde 15 şut kaçırsan ne yapardın?

Okul maçında kıytırık 3 şut kaçırsan "Koç ne der, arkadaşlar ne der?" diye düşünüp başka şut atmayan sen, Los Angeles'ta 15 şut kaçırdıktan sonra hayatın boyunca tek bir şut dahi kullanabilir miydin?

Daha da önemlisi, bu adam madem bu kadar bencil ve kötü, sen niye orda o oturup göt büyüte büyüte adamı eleştirmektense daha iyisini yapıp o sahaya çıkmıyor ve bencilliğinden arınıp üst üste milyonlarca şut sokmuyorsun?

Eleştirmek her zaman kolaydır, önemli olan ne sıfatla eleştirdiğin. Bir şeyi eleştirebilmen için, öncelikle o şeyi belli bir standartın üzerinde bilmen, tanıman, anlaman gerekir. Sen Kobe olmak nedir biliyor musun, anlıyor musun? Hayatın boyunca o seviyenin milyonda birine ulaşamayacaksın, bunu inkar edemezken tarihin gördüğü en büyük 3-5 basketbolcudan biri olan bir adamı eleştirmek senin ne haddine?

Bakın bu adam benim arkadaşım değil, benim babam değil, amcam değil, dayım değil. Bir şeyim değil. Ben zaten Lebron fanı olan bir adamım. Ama bu Kobe var ya, şu an NBA'in hala en iyi oyuncusu. Bu Kobe var ya, tarih tarih. Tarihin kendisi o, tarihi silen o, tarihi yazan o. Yarın bir gün biri gelip sana "Kobe'yi izleyebildin mi hiç?" diye sorduğunda "Hem de defalarca" diyeceksin, insanlar keşke izleyebilseydik onu derken sen izlemenin gururunu yaşayacaksın.

Bok atmayı bırakın, keyfini çıkarın. Kobe Bryant bu oyunun en keyif veren adamlarındandır. Susun, ve sadece izleyin.



11 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Sen önce ki'yi ayrı yazman gerektiğini öğren ondan sonra beynimin olup olmadığını konuşalım sayın Ömer Alptuğ Öztürk, namı diğer Einstein :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. İnsanın dinlediği müzik türüne göre eleştiri yaparak gerçekten çok gelişmiş bir beynin olduğunu gösterdin sayın Ömer Alptuğ Öztürk. Beynine saygı duyuyoruz şimdi usulca gidebilirsin :)

    YanıtlaSil
  5. aslında şuan mbenga'yı izleyebilmek bile mükemmel bir ayrıcalık çünkü adam hiç benchten çıkmıyor gardaş..

    YanıtlaSil
  6. Duygulandırdın kardeşim.Eline yüreğine sağlık.Ben bu adamı izlediğim için çok şanslıyım arkadaşım ve ilerde emin olun LeBron Kobe'nin yaşına geldiğinde çoktan yerini kaybetmiş,unutulmaya yüz tutmuş biri olarak kalacak

    YanıtlaSil
  7. Çok İyi Yazmışsın Kardeşim.. Tebrikler

    YanıtlaSil
  8. harbiden çok iyi yazmışsınsın kardeş.Arada bi kaç lüzumsuz insan olayı bilmeden ergen triplerine girip mal mal yorumlar yapıyo beyinsiz gidip ki yi ayrı yazmamışsın diye biliyosa o adamda gerçekten beyin yok 11 yaşındaki bi ergenin zaten anlaması beklenemez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ama böyle insanlara artık cevap bile vermemeyi öğrendim, yoksa bir yere varamıyorsun aynı tabularla hareket ediyorlar. Hem Kobe için bu yazım, hem de Lebron için yazdığım bir yazı var, ama sorsan ikisine de düşmanım. İlginç gerçekten, bu arada teşekkürler :)

      Sil
    2. yanlız ki yi yazmışın diyen dieformetal :)

      Sil