8 Mayıs 2012 Salı

The Shot



"The Shot". NBA'in gelmiş geçmiş en ünlü kavramlarından biri. Çünkü gelmiş geçmiş en mükemmel son saniye basketlerinden birini temsil ediyor. Tarihin donup kaldığı anlardan birini hatırlatıyor. Jordan'ın neden Jordan olduğunu anlatıyor. "The Shot"a kulak verin.

1989 NBA play-offları, dönemin güçlü ekibi Cleveland ile Jordan'lı Bulls eşleşiyor. Daha ilk tur. Cavs 3. sıradan girmiş play-offa, 82 maçın 57sini almış. Bulls ise 6. sıradan, onlar da 47 maç almış. Seri inanılmaz çekişmeli geçiyor, iş son maça kalıyor. Durum 2-2. O zamanlarda ilk turda 3 olan taraf tur atlıyor. Diğer turlarda 4 maç kazanma koşulu var.

Maç Ohio'da. Coliseum At Richfield stadı tamamen dolu. 20,273 taraftar coşkuyla bağırıyor. Kazanan turu geçiyor, Cavs iddialı. Maç devam ediyor. Tüm stada büyük bir heyecan hakim. Bitime 6 saniye kala Jordan takımını 98-99 öne geçiriyor. Ardından da Cavs atağında Craig Ehlo topu Larry Nance'a çıkarıyor, sonra geri alıyor. 3 saniye kala basketi yapıyor. Skor 100-99. Nefesler tutuluyor, Bulls molada.

Mola dönüşü Bulls oyuna sokmak için hazırlanıyor topu. Jordan'ı Ehlo ve Nance tutuyor. Ama Jordan ikisinden de kurtuluyor. Sonra ne mi oluyor, spikerlerden dinleyelim:

Bulls Radyosu - Jim Durham: "Kenardan çıkarılan pas Jordan'a geliyor. Şimdi Michael foul çizgisinde, Ehlo'nun üzerinden şutunu çıkarıyor... Basket! Bulls kazandı! Kazandılar! Cleveland'ı hayal kırıklığına uğrattılar! Jordan foul çizgisinden isabeti buldu! 101-100! 20,273 kişi dondu kaldı. Jordan Craig Ehlo'nun üzerinden attığı buzzer-beater ile 44 sayıya ulaştı. İki takım da inanılmaz bir seri oynadı. 16 yıllık NBA maceramda bu, gördüğüm en iyi seriydi!"

CBS - Dick Stockton: "Sellers Jordan'a attı pası. Jordan'ın 2 saniyesi var, kullanıyor, basket! Son saniyede! Jordan Bulls'a maçı getirdi!"

Cavs Radyosu - Joe Cait: "Bakıyor, bakıyor. Jordan'a verdi pası. Jordan foul çizgisine doğru gidiyor. Şutunu çıkarıyor. Basket! Maç bitti! Bulls kazandı. Jordan foul çizgisinden attığı buzzer ile Cavaliers'ı yendi! 101-100!"

Bu basketin bir diğer özelliği de Michael Jordan'ın play-offlarda attığı ilk buzzer-beater olması. O mükemmel kariyeri için harika bir kilometre taşı. Bu şut Jordan'ın Bulls'unun devrinin başladığını gösteren şut.

Bu seriden 4 yıl sonra, yine bir Cavs-Bulls eşleşmesinde Jordan yine bu sahada son maçta buzzer atmış ve seriyi takımının 4-0 almasına yardımcı olmuştu.

Bulls bu sezon play-offlarda Doğu Finali'nde Pistons'a 4-2 kaybederek elenmişti.


Ulaşmak için: " http://twitter.com/#!/eraykskci "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder