21 Temmuz 2013 Pazar

Iron Maiden'ın En Az Bilinen Şarkıları

Her müzik grubunun en büyük hayranlarının bile bilemiyor olabileceği, hatta abartmak gerekirse grup üyelerinin kendilerinin bile hatırlamadığı şarkıları vardır. Genelde bu şarkılar B-Side olarak adlandırdığımız türden şarkılar olurlar. B-side nedir diye soranlar olursa diye ekşi sözlükten üç entry'i buraya giriyorum:

"Aslen uzerine cok umut baglanmayan ama single'in satmasi icin süsleme niyetiyle, bir albeni yaratabilmek icin hazirlanan şarkilardir. Bazen oyle tutulurlar ki kendileri de hit olabilirler."

"Genelde başta album icin tasarlanmiş ancak diger şarkilara haddinden fazla benzedigi farkedilen ya da iddiali olmayan, genel album karakterini bozdugu icin uvey evlat muamelesi goren parcalardir. Grubun single ya da toplama albumler dişinda bu parcalari bonus olarak bazi ulkelerde albumlere dahil ettigi de olur."

"Bir grubu iyi taniyorum diyebilmek icin b-side'larini bilmek, dinlemek onemlidir. B-side'lar daha az commercial, satis kaygisindan uzak parcalari icerirler. Yurtdisinda insanlar bunun icin sevdikleri gruplarin albumlerine sahip olsalar bile single'lari da biriktirirler."

Bu yazının konusu da bir nevi Iron Maiden'ın az bilinen b-side'larını yazmak. Araştırmama rağmen benim de gözümden yine de kaçmış şarkılar olabilir, varsın olsun, zamanı gelince öğrenirim illa ki, buraya da eklerim.

Son olarak b-side şarkılarını çok ciddiye almamak da lazım, bazıları tamamen eğlence amaçlı çalınmış olabiliyor, ki birazdan göreceksiniz de. Burdaki tüm şarkılar Iron Maiden bestesi de değil, aralarında coverlar da var, ekleyeyim bunu da. Bazı şarkıları direk bu sayfadan dinleyebilirsiniz ama bazılarını youtube üzerinden dinlemek zorundasınız, ama yine de bir tık yeterli olacaktır. Başlayalım:

1) Juanita:


2) More Tea Vicar (Tıklayın)

3) Bayswater Ain't A Bad Place To Be (Tık)

4) Sheriff Of Huddersfield:


5) Nodding Donkey Blues:


6) I Live My Way:


7) Justice Of The Peace:


8) I'm A Mover

9) Space Station No.5:


10) I Can't See My Feelings:


11) Rosalie:


12) I Got The Fire:


13) Hocus Pocus (Tıklayın)

14) Cross Eyed Mary:


15) All In Your Mind:


16) Pass The Jam:


17) Walking On Glass:


18) Women In Uniform:


20) Invasion:


21) Burning Ambition:


22) That Girl:


23) Black Bart Blues:


24) Kill Me Ce Soir:


Bunlar pek tabi ki benim az bilindiğini düşündüğüm şarkılar, belki hepsini dinlemiş olan da vardır ama genel olarak Maiden dinleyen bir insanın bilmediği şarkılar listesinde genelde bunlar geçer. B-side albümünden daha çok şarkı buraya eklenebilir ama ben bu kadarını ekledim. Okuyanlara veya dinleyenlere teşekkürler!

1 yorum:

  1. Sitenin arka planını değiştirmenin vakti gelmiş. Zira son basketbol yazısı neredeyse bir yıl önce girilmiş.

    YanıtlaSil